FK: Fietskamp

ZOMERVAKANTIE: 

Datum : van woensdag 10 tot/met zaterdag 20 juli 2024
Plaats vertrek: Station Berchem 
Plaats aankomst: Station Berchem 

In 2024 kiezen we voor het jaarthema “Fantastic Beasts”

 
Dit fietskamp richt zich naar jongeren van 12 t.e.m 18 jaar. Je moet wel wat avontuurlijk en ondernemend zijn ! 
Hierbij is samenwerking onze boodschap!

Fietskamp  
Op ontdekking doorheen de Kempen

Deze zomer trekken we er op uit met de fiets voor een tocht van 11 dagen doorheen de Kempen en Haspengouw in de provincies Antwerpen en Limburg. Via het fietsroutenetwerk doorkruisen we Vlaanderen langs landelijke gebieden en bezienswaardigheden. We rijden elke dag 40 tot 50 km.

Overnachtingen ? We overnachten steeds op een andere locatie: in een scoutsheem, in tenten op een camping, het provinciaal domein, een boerderij, en ook eens bij mensen thuis, …
Wat doen we ?
Fietsen natuurlijk, maar daarbuiten behoren sport en spel ook tot onze dagelijkse activiteiten. We koken ons eigen potje en we nemen ook de tijd om te rusten en mooie plekjes te bezoeken. De nadruk ligt op het beleven, het ervaren, het groepsgevoel,.. Een bezemwagen volgt de groep en zorgt voor de veiligheid, de innerlijke mens en al het materiaal !
 
Is je fiets ok ?  Neem je deel aan onze fietstocht, dan vragen wij je om je hierop fysiek en mentaal voor te bereiden. Zorg voor een fiets die in orde is. In beperkte mate kunnen we daarbij helpen !
Als je fiets niet op het vertrekpunt in Antwerpen geraakt, laat dan tijdig iets weten. 

Ouders en begeleiders kunnen deze tocht volgen in een gesloten facebookgroep, www.facebook.com/groups/fietskampduinenheide/ 

Dit fietskamp wordt ongetwijfeld een toffe en geweldige ervaring !

Onze fietsroute ziet eruit als volgt:

Fietskamp 2023

Fietskamp 2024 doorheen De Kempen en Haspengouw


Ouders en begeleiders kunnen deze tocht volgen in een gesloten facebookgroep. 
Registreer je en wacht tot je toegelaten word.

Meebrengen : Bagagelijst-Fietskamp
Opgelet :  We overnachten op diverse plaatsen waaronder jeugdverblijfcentra, heem jeugdbeweging, een camping, privé terrein. Breng dus ook een veldbedje en een slaapzak mee. 
Naast een goed onderhouden fiets heb je nodig : een reserve binnenband, een drinkfles, …
  Als er jongeren zijn die geen eigen fiets hebben dan kan er een fiets gehuurd worden via Duinen-Heide.

Deelname in de kosten :  295 euro of kortingsprijs 260 euro. (11 dagen) over te schrijven op rekening BE53 7895 5476 5953.
We vragen om minstens een voorschot te betalen van 75 euro bij de inschrijving.  Je bent ingeschreven van het moment dat we je inschrijving bevestigen, ook al is dit voorschot nog niet betaald. We geven immers de mogelijkheid om een soepele betalingsregeling af te spreken. 

Zie ook kortingen

Enkele weken voor de aanvang ontvang je nog de laatste praktische afspraken en een afrekening voor het resterende bedrag.

Ga naar inschrijving kampen