Meenemen op fietskamp

DUINEN-HEIDE biedt u deze handige checklist aan om samen met de kinderen aan te kruisen wat ze allemaal mee nemen. Op deze manier wordt ‘koffers pakken’ een leuke bezigheid.  Alles klaar ? … Prettige vakantie !!

Gelieve alles te tekenen en de markering te vermelden op de medische fiche !!
Je kan ze hier ook downloaden : Bagagelijst-Fietskamp

Slaapgerief
Aangezien we op verschillende plaatsen overnachten is het zeer belangrijk om dit in orde te hebben.

 • Een slaapmatje of veldbed
 • Een degelijke slaapzak, houd er rekening mee dat de nachten in april nog koud kunnen zijn
 • De bagage gaat mee in de bezemwagen, maar het is beter een sportzak of rugzak mee te nemen dan een harde koffer

Kledij
Stevige en warme kledij is uiteraard heel belangrijk. Overdag brengen we het grootste deel van de tijd in de buitenlucht door, dus beter iets te veel dan te weinig kledij. 

 • Voldoende en goede stapschoenen, 4 paar schoenen is zeker niet overdreven zodat je vaak kan wisselen. Schoenen worden op dit kamp snel nat waardoor ze een paar dagen moeten drogen vooraleer ze opnieuw gebruikt kunnen worden. 
 • Sokken zijn even belangrijk als schoenen. Neem best per dag 2 paar sokken mee zodat je er nooit tekort komt. Een hele dag spelen en stappen met natte sokken is heel ongezond voor je voeten en voor de pret.
 • Een degelijke regenjas of Kway, het Belgische weer is immers onvoorspelbaar.
 • Zowel lange als korte broeken. Vaak lopen we in wilde natuur waar je in korte broek niet door kan.
 • Voldoende t-shirts en truien. Er is geen wasmachine beschikbaar op de kampplaats.
 • 2 keukenhanddoeken en een stuk zeep.

Verder is het heel belangrijk dat alle kampkledij SPEELkledij is. Dure kledij of kledij die niet vuil mag worden zijn onnodig op een trekkamp. Bij onze activiteiten zal uw kind regelmatig vuil worden, dus enkel kampkledij aub.

Eten
Twee foeriers zorgen voor het eten.. Er wordt één warme maaltijd en 2 broodmaaltijden per dag voorzien, aangevuld met een vieruurtje. Er zijn gasfornuizen aanwezig op de kampplaats.

Medicatie

 • De medische fiche ingevuld afgeven aan de opstapplaats.  
 • Zorg ervoor dat uw kind zeker zijn identiteitskaart of een kopie ervan op zak heeft, alsook een kleef­briefje van uw mutualiteit voor medicatie.

Als uw kind medicatie moet nemen, vermeld dan duidelijk het tijdstip en aantal. Medicatie wordt door de EHBO-verantwoordelijke opgevolgd en de medicatie wordt in de bezemwagen in een EHBO-koffer bewaard.

Wat zeker NIET meenemen ?

 • Op kamp wordt niet gerookt. Hier worden GEEN uitzonderingen op gemaakt, zelfs met toestemming van de ouders is roken op kamp verboden.
 • Alcohol en drugs zijn uiteraard verboden.
 • Laat je GSM thuis ! 10 dagen terug naar de natuur betekent ook 10 dagen zonder GSM. Wie zijn GSM mee heeft, moet die in bewaring geven bij de kampleiding. Als u in noodgevallen uw kind wil bereiken, telefoneer dan naar het secretariaat of naar de kampleiding.
 • Andere waardevolle spullen laat je best thuis. Als je dit wil meenemen, is dit op eigen verantwoordelijkheid. De leiding en organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van dergelijke spullen. Bovendien is er alleen op de overnachtingsplaatsen electriciteit.

Zakgeld
15 euro is meer dan voldoende. 

De overnachtingsplaatsen ?
We overnachten op 6 verschillende plaatsen, dwz. bijna elke dag op een ander plaats.  Wil je uw kind spreken, neem dan contact op met de kampleiding.

Contactgegevens:
U kunt terecht bij de leidingsploeg TIJDENS het kamp.

Bij noodgevallen, vragen en dergelijke kan u terecht op het secretariaat:
Jeugdvakanties Duinen-Heide
Koning Albertlaan 58 – 3010 Kessel-Lo
Tel: 016-26 17 69 – 
email: info@duinen-heide.be

Ga naar inschrijving kampen