———Vrijwilligers gezocht———

Duinen-Heide is een vereniging van vrijwilligers.  Mooi, zal je zeggen, maar dat heeft wel een aantal consequenties die je als vereniging niet zomaar naast je kan neerleggen.

Jeugdvakanties Duinen-Heide is erkend als ‘Landelijk georganiseerd jeugdwerk’-initiatief. We willen zoveel mogelijk jongeren kansen geven om zich te engageren op onze kampen en cursussen, maar we hebben ook nood aan medewerkers die willen instaan voor de omkadering van onze werking en het runnen van het jeugdverblijfcentrum.
De mogelijke taken zijn kwasi eindeloos en enkel afhankelijk van je interesses en engagementen. Dit kan gaan van concrete taken als kookploeg, permanentie, onderhoud, verbouwingen, … maar ook je kennis en netwerken kunnen belangrijk zijn om te helpen.

Je kan onze vrijwilligersoproepen ook terugvinden op oa  www.giveaday.be/nl-be

Ben je geïnteresseerd, contacteer dan het secretariaat : info@duinen-heide.be

 

1.  We zoeken enthousiaste jeugdleiders !

We zijn permanent op zoek naar jongeren, vanaf 15 jaar, die graag met kinderen werken en mee op kamp willen gaan.

Onze vereniging organiseert kampen tijdens alle schoolvakanties (de herfst-, (kerst-), krokus-, paas- en zomervakantie).   Je hoeft niet persé een attest van animator te bezitten, maar het is wel een pluspunt.  Het belangrijkste is dat je kinderen kan animeren door middel van spel, knutselen, dansen, muziek, wandelingen enz. en kan samenwerken met andere jeugdleiders. Onze kampen duren 7 of 11 dagen met overnachtingen.
Studenten zijn ook welkom.

Ben je geïnteresseerd, contacteer dan het secretariaat : info@duinen-heide.be

 

2. kookouders of kookfamilies

Wij zoeken elk jaar enkele keuken-pieten of -princessen ter versterking van bestaande kook-families.

We zoeken kookploegen die zich minstens voor zes dagen of een halve periode willen engageren als kookploeg op onze kampen, en/of op extern vormingsweekend en/of cursus. We organiseren elk jaar 11 kampen die steeds plaatshebben tijdens de schoolvakanties.  Daarnaast plannen we ook een 3-tal extern vormingsweekends en meerdere vormingscursussen.

Je mag een alleenstaande of een koppel zijn, vrienden of familieleden, oud-leiding of ouders van leiding,  … het maakt allemaal niet uit  als je maar graag eten bereidt voor een groep kinderen en hun leiding. Er is een ontbijt, een middagmaal, vier-uurtje en een avondmaal.  Voor de leiding is er ’s avonds meestal nog iets lekkers voorzien.

Ben je niet gewoon om te koken voor grotere groepen, geen nood; Je kan ook mee als keuken-hulp. De keukenploegen staan onder begeleiding van ons secretariaat, die de menu’s bespreken en ook de meeste aankopen doet.  Van de kookploegen wordt verwacht dat ze loyaal meewerken met de kampleiding. De overige tijd kan vrij ingevuld worden. De keukenploeg kan beschikken over een eigen verblijf.

Iets voor jou ? Laat ons snel iets weten aub !! info@duinen-heide.be
Suggesties steeds welkom !