Ons jeugdheem te Bellefontaine

Ons Jeugdverblijfcentrum is gelegen in het centrum: Village 20 te 5555 Bellefontaine, een deelgemeente van Bièvre in de provincie Namen.

Ons jeugdheem is een voormalige Ardeense hoeve waar kalveren werden gekweekt en die verbouwd werd tot jeugdverblijfcentrum. Het heem, de achterliggende spellokalen en de tuin zijn ca 35 are groot en er werd getracht om de hoevestijl enigszins te bewaren. De totale oppervlakte van het domein is ca 2,5 ha.

JVCpaviljoen Bellefontaine heem


Het jeugdverblijfcentrum bestaat
uit drie verblijfseenheden :

1. Het woonhuis is de gewezen woning van de boerderij, bestaande uit voorplaats, living, keuken en wc/douche op het gelijkvloers. Er is ook een telefoon. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers met elk 4 bedden.

2. Het heem bestaat uit eetzaal met plaats voor een 50 personen, douches met 9 individuele douchecellen, de trapzaal, 2 wc’s en de volledig uitgeruste keuken. Op de eerste verdieping zijn er 2 waszalen en 2 slaapzaaltjes van elk 6 bedden. Tussen beide slaapkamers is er een ziekenkamertje. Er zijn 3 wc’s op de eerste verdieping en één wc op de tweede verdieping. Op de bovenste verdieping zijn er 3 grotere slaapzalen van elk 6 bedden. De bovenste verdieping heeft boven het woonhuis met nog eens 4 kamers van elk 4 bedden.

3. Achter het hoofdgebouw zijn er nog het leiderslokaal en 2 chalets, en rechts daarvan de spellokalen. Dit gebouwtje zal grotendeels afgebroken worden en vervangen worden door een geïsoleerde loods.

4. Op het domein is er verder nog een grasland en helemaal achteraan nog een droogschuur dat eveneens gebruikt wordt om te spelen/sporten.