———Onze kampen———

Dit jaar organiseert Jeugdvakanties DUINEN-HEIDE opnieuw 12 kampen van 11 dagen in de zomer en 7 dagen in de andere vakantieperiodes.

Lees hier het programmaboekje 2023  of  download hier het programmaboekje DHFolder 2023
Download 
hier een extra Folder fietskamp

We gaan ook in 2023 verder op tournée doorheen Vlaanderen. Onze kampplaatsen zijn  Sint-Pauluscentrum te Rotselaar en De Brink in Herentals.  Daarnaast is er ook nog een fietskamp doorheen Vlaamse provincies en het tentenkamp voor plus-12-jarigen in het fort van Oelegem.

Vind hier de achtergelaten kledij van de kampen

———Jaarthema———

In 2023 staan al onze kampen in het jaarthema

Wat als wij een reis doorheen de tijd konden maken ? Terug naar een ver verleden ? Verder weg in de toekomst ? Jazeker, wij hebben een tijdmachiene gemaakt waarmee wij ons in een wip kunnen verplaatsen naar spannende gebeurtenissen in het verleden of in de toekomst. Dat dit spannende verhalen oplevert, dat is zeker !

Meer info over het jaarthema kan je vinden op deze pagina

———Groepsindeling———

Ook dit jaar hebben we op alle kampen minstens een min-12 jarigen en een plus-12 jarigen groep. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zijn er per kamp 2 of 3 leefgroepen, waarvan één de plus12-jarigen

De 6 -11 jarigen
De 6 tot 12-jarigen schrijven in voor een themakamp met een sfeervol eigen verhaal dat de rode draad vormt tussen alle activiteiten. We spelen in de bossen, gaan op stap, spetsen en ravotten in het water, bouwen kampen, trekken op speurtocht, … Het wordt reuze gezellig ! Verkleedkledij is meer dan welkom !

De 12 -16 jarigen
De 12 tot 16-jarigen kruipen in de huid van figuren uit een verhaal van een land, een werelddeel : , …  Je wordt keer op keer op de proef gesteld in sport– en bosspelen, natuurtochten, oriëntatielopen, kaartlezen, exploraties, touwenparcours, klimmen, sjorren, een potje koken, een kampvuur, ravotten  …