———Onze kampen———

Dit jaar organiseert Jeugdvakanties DUINEN-HEIDE opnieuw 13 kampen van 11 dagen in de zomer en 7 dagen in de andere vakantieperiodes.

We gaan ook in 2024 verder op tournée doorheen Vlaanderen. Onze kampplaatsen zijn  Sint-Pauluscentrum te Rotselaar en De Brink in Herentals.  Daarnaast is er voor plus-12-jarigen ook nog een fietskamp en een natuurkamp doorheen Vlaamse provincies en het tentenkamp in het fort van Oelegem. 
Vind hier de achtergelaten kledij van de kampen
Lees hier nog het programma 2024 of  download het programmaboekje DHFolder 2024

NATUURKAMP

Staptocht doorheen   de kempen

FIETSKAMP

Fietstocht doorheen   Vlaanderen

———Jaarthema———

In 2024 staan al onze kampen in het jaarthema

Dit jaar gaan we tijdens al onze kampen op zoek naar de avonturen van een ‘fantastic beast’.
Gedurende het kamp trekken we op expeditie naar onbekende plaatsen waar ze ooit zouden gezien zijn. We volgen onbekende sporen, overwinnen tal van hindernissen, vervullen tal van opdrachten en beleven onverwachte gebeurtenissen. Dat dit spannende verhalen oplevert, dat is zeker !

Meer info over het jaarthema kan je vinden op deze pagina

———Groepsindeling———

Ook dit jaar hebben we op alle kampen minstens een min-12 jarigen en een plus-12 jarigen groep. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zijn er per kamp 2 of 3 leefgroepen, waarvan één de plus12-jarigen

De 6 -11 jarigen
De 6 tot 12-jarigen schrijven in voor een themakamp met een sfeervol eigen verhaal dat de rode draad vormt tussen alle activiteiten. We spelen in de bossen, gaan op stap, spetsen en ravotten in het water, bouwen kampen, trekken op speurtocht, … Het wordt reuze gezellig ! Verkleedkledij is meer dan welkom !
Indien er 5 en 6 jarigen meegaan creëren we voor hen een aparte speelgroep.

De 12 -16 jarigen
De 12 tot 16-jarigen kruipen in de huid van figuren uit een verhaal van een land, een werelddeel : , …  Je wordt keer op keer op de proef gesteld in sport– en bosspelen, natuurtochten, oriëntatielopen, kaartlezen, exploraties, touwenparcours, klimmen, sjorren, een potje koken, een kampvuur, ravotten  …