Om met een traject te kunnen starten, heb je een KAVO-ID nodig. Registreer je als deelnemer om een KAVO-ID te ontvangen. Meer informatie over hoe je dat moet doen, vind je via onze website bovenaan, bij veelgestelde vragen, in de ‘Handleiding voor deelnemers aan een kadervormingstraject’.
Eens je geregistreerd bent, kun je via het tabblad ‘Trajectgeschiedenis’ zelf je traject opvolgen.
Heb je je KAVO-ID ontvangen? Dan kun je op zoek gaan naar een cursus die je graag zou willen volgen. Klik op ‘Zoek een cursus’ voor een overzicht van alle cursussen. Schrijf je vervolgens in via de website van de vereniging. Een cursus duurt 50 uur en kan in één week of in verschillende delen worden gevolgd. Zodra je gestart bent met de cursus, heb je drie jaar de tijd om je traject af te werken.
Ben je geslaagd voor de cursus? Dan kun je aan je stage beginnen. Een stage duurt 50 uur. Klik op ‘Zoek een stageplaats’ om een stageplaats in jouw buurt te vinden. Opgelet! Om jouw stage te registreren, moet je jouw ‘KAVO-ID’ doorgeven aan de stageplaatsverantwoordelijke, zodat deze jou digitaal kan koppelen aan hun stageplaats.
Je stage met succes afgerond? Voor je je attest kunt ontvangen, gaat de vereniging waar je de cursus volgde na hoe je stage is verlopen. Elke vereniging doet dit op zijn eigen manier. Zo kan het zijn dat men je stageboekje opvraagt of je stagebegeleider contacteert.
Heeft de vereniging jouw volledige traject ingevoerd op mijnkadervorming.be?
Proficiat! Je kunt nu zelf je attest printen via het tabblad ‘Trajectgeschiedenis’.