Uw KAVO-id

Wat is het ?

Een KAVO-ID is een profiel op de website www.mijnkadervorming.be. Deze website wordt gebruikt door alle organisaties die cursussen aanbieden. Je krijgt er een overzicht van alle cursussen, stageplaatsen … Als je ingelogd bent, kan je ook zien welke cursussen jij al met succes gevolgd hebt, hoeveel tijd je nog hebt om stage te doen … Kortom, de site biedt je een handig overzicht over je traject en de mogelijkheden. Als je jouw traject beëindigd hebt, kan je bovendien via deze site, zelf je attest afprinten.

Trajectgeschiedenis Kavo

Wie heeft dit nodig ?
Iedereen die wil deelnemen aan een animator-, hoofdanimator- of instructeurcursus moet één keer een profiel aanmaken (gelijkaardig aan Facebook). Het is belangrijk dat ook wij jullie KAVO-ID kennen zodat we kunnen aangeven welke cursus je gevolgd hebt en je op het einde van het traject je attest kan bezorgen. Daarom vragen we dit op bij de inschrijvingen voor onze cursussen.

Hoe een KAVO-id aanmaken ? 

  1. Ga naar www.mijnkadervorming.be en klik op ‘registreren deelnemer’
  2. Vul je gegevens in. Kies een e-mailadres dat je gebruikt want de communicatie rond je traject verloopt langs deze weg. Geef optioneel ook een tweede e-mailadres (bv van je ouders) door voor het geval je het eerste niet meer weet. Je kan die steeds wijzigen. Opgelet: vergeet ook je rijksregisternummer niet aan te vullen. Je registratie is pas definitief als ook dit ingevuld is!
  3. Kies een wachtwoord dat minstens 10 karakters bevat waarvan minstens 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 speciaal karakter.
  4. Voor hoofdanimator- en instructeurcursussen is het belangrijk dat je het nummer van attesten die je al behaald hebt ingeeft of een portfolio* upload dat aantoont dat je voldoende basiservaring hebt als animator om deze cursus te volgen. Indien dit niet in orde is, kunnen wij jou niet toevoegen als deelnemer van de hoofdanimator- of instructeurcursus.
  5. Geef toestemming om je rijksregisternummer op te slaan en klik op bevestigen.
  6. Je krijgt nu een mail op het mailadres dat je opgegeven hebt om je account te activeren. Klik op het woord ‘activeer’ dat in het blauw in deze mail staat.
  7. Log in op de site en klik rechtsboven op je naam. Klik vervolgens op ‘profiel’ in het menu dat tevoorschijn komt.
  8. Je ziet nu onder je naam je KAVO ID staan. Vul dit in bij je inschrijving op www.duinen-heide.be.

*Portfolio: Een portfolio biedt een overzicht van je ervaring als jeugdwerker. Je vult er het aantal uren in dat je ervaring opdeed of vormingvolgde in het jeugdwerk. Als je wil inschrijven voor een traject van hoofdanimator of instructeur, dien je dit porfolio te uploaden op www.mijnkadervorming.be. Dit kan bij je registratie of via je profiel.

Meer info :
zie www.mijnkadervorming.be
zie stagebegeleiding
zie Voorbeeld portfolio
zie Leeg portfolio