Vervoer …

Hoe geraak je in Bellefontaine ?

Met de autocar:
Als de cursussen, samen met de kampen doorgaan, leggen we meestal een autocar in om je naar Bellefontaine, en daarna weer thuis te brengen.
De reisroute en vertrekuren zijn vermeld op de brief met de “laatste richtlijnen”, die je enkele dagen voordien ontvangt.
Er zijn opstapplaatsen in Brugge, Gent, Berchem, Schaarbeek, Leuven.
De autocar is te herkennen aan het DUINEN-HEIDE logo!

Via carpooling:
Sommige cursisten gaan met de wagen. Laat ons weten als je een plaatsje vrij hebt.

Met de auto:

Vanuit Leuven :

Neem vanaf de ring van Leuven de Tiensesteenweg richting Tienen totdat u aan de expresweg komt.Sla er rechtsaf en volg deze expresweg (voorbij oprit E40 Haasrode) tot u achter Blanden in het centrum van Hamme-Mille komt.
Aan de verkeerslichten in Hamme-Mille slaat u rechtsaf richting Waver. Volg de autoweg N25 tot u in Waver de oprit van de E411 richting Luxemburg-Namen op kan.

Vanuit Brussel :

Volg de grote ring rond Brussel richting Machelen en Zaventem. Ga voorbij de afrit Leuven-Luik-Brussel en volg de Sint-Jansbergsteenweg over 9 km richting Wezembeek-Oppem en Kraainem.
Voorbij Tervuren sla je aan het bord Bergen-Chaleroi-Waterloo linksaf en volg je de autoweg A4-E11 richting Luxemburg-Namen.

Volg de E411 tot voorbij het knooppunt van Wanlin en neem de afrit 23 (N94 Wellin en Han-sur-Lesse). Ongeveer 2,2 km verdere, slaat u opnieuw rechtsaf, richting Wellin. In Wellin moet u eerst het rondpunt nemen en vervolgens de weg verder richting Gedinne. Na het dorpje Gros Fays (Daverdise) komt u opnieuw in de provincie Namen. Volg de wegwijzer naar “Gedine Gare”. Dit station ligt op de steenweg Dinant-Bouillon. Sla er links af, richting Bouillon.

Het eerste dorpje dat u op deze steenweg tegenkomt is Bièvre. Op het eerste rondpunt van Bièvre rijdt u rechtsaf richting Houdremont. U komt meteen voorbij het CPAS, de kerk, de lagere school en het postkantoor van Bièvre. Op het volgende kruispunt staat de wegwijzer naar Bellefontaine (rue de Bellefontaine).
Na ongeveer 3 kilometer zie op een splitsing opnieuw een wegwijzer naar (links) Bellefontaine. Volg deze weg (Rue des Hambaux) tot aan de kerk van Bellefontaine. Het Jeugdverbljfcentrum ligt vlak naast de kerk.

Voor een wegbeschrijving op kaart kan u gebruik maken van  een routeplanner zoals : www.viamichelin.com, routeplanner.zita.be, route.anwb.nl of Google Maps

 

Hoe kom je in Bellefontaine met de trein ?

Afstapplaats : Graide (Station zonder loketten) op 6 km van Bellefontaine.
Telefoon: 061-22 83 71(*)
Rue de la Gare 1 – 5555 GRAIDE
(*) algemeen infonummer: 02-528 28 28.

De dienstregelingen van de NMBS kan u raadplegen op website www.nmbs.be of
http://www.belgianrail.be/nl

Geef ons vooraf een seintje (061-51.13.61 of 0468-20.50.20) dan kunnen we je ophalen aan het station.

Een voorbeeld : vanuit Leuven (2.53 u) .

Traject over Ottignies

V:

A :

Duur :

LEUVEN – tot OTTIGNIES

08:23

09:03

00:40

OTTIGNIES – Luxemburg tot NAMEN

09:18

09:46

0:28

NAMEN – Libramont tot GRAIDE

09:51

11:06

01:16

Vertrek 8.15 u., 10,15 u., 12,15 u, 14.15 u., 16.15 u; 18.15 u,  …