Nieuwsbrief 1/2020

WoutLeider in de kijker : Wout Blomme

Wout wordt op 5 maart e.k. 17 jaar. Hij woont nog thuis bij zij ouders in Maldegem. Wout heeft twee  broers Ibe en Timo die regelmatig mee op kamp komen.  Hij studeert wiskunde-wetenschappen aan het Sask. Dat is het Sint-Andreaslyceum in Sint-Kruis Brugge … Als hobby speelt Wout graag drum wat hij leerde aan de muziekschool. Hij heeft ook thuis een eigen drumstel. In het verleden speelde Wout ook ping-pong in clubverband.

 

Hoe ben je bij Duinen-Heide terecht gekomen ? “Toevallig” zegt Wout, “mijn moeder zocht een kerstkamp voor de kinderen omdat ze op reis gingen. Duinen-Heide leek een goed idee.”  Het enthousiasme van de broers sloeg op hem over want toen hij op het Krokuskamp Jonathan leerde kennen – die hem aanmoedigde om het te proberen – wilde hij eveneens leider worden. Hij was toen pas 15 jaar geworden. Ondertussen is Wout een vaste leider aan de kampen van Duinen-Heide geworden.

 

Hoe lang ben je al leider ?  Ik ben al sinds mijn 6 jaar lid bij de KSA van Maldegem.  Momenteel ben ik er bij de Hernieuwers en ook interim leider bij verschillende groepen.  Hij volgde de animator-cursus bij Duinen-Heide in de paasvakantie van 2018 en deed zijn stage tijdens het eerste zomerkamp. Sinds hij zijn cursus deed engageerde Wout zich al op 4 kampen in 2018 en 3 in 2019.
Tijdens de voorbije kerstvakantie  volgde Wout de cursus Hoofdanimator.  “Ik probeer elk jaar 4 tot 5 kampen te doen. Dat is ook steeds nodig omdat er dikwijs weinig leiders zijn voor alle 11 kampen. Ik wil nu vooral meer ervaring opdoen vooraleer ik een volgende stap zet. ” ”Ik ben ook dikwijls opstapverantwoordelijke vanuit Brugge. Er zijn niet zoveel leiders vanuit West-Vlaanderen”.

 

Was je goed voorbereid, op je eerste kamp ?  Ik deed mijn stage in het Jeugdverblijfcentrum Schotte te Aalst waar ik terecht kwam in de jongste groep met toffe kinderen, maar ook met toffe medeleiders. Soms zaten er ook enkele ambetante kinderen tussen. Die eerste stap was moeilijker dan ik aanvankelijk verwacht had. Vooral het praten voor een grote groep kinderen en leiding vond ik toen best moeilijk.

 

Wat trekt je zo aan in Duinen-Heide ? “Ik begeleid graag kinderen. Ik amuzeer me rot op elk kamp.  Na elk kamp blijven we contact houden en ondertussen ken ik de meeste medeleiders. Veel kinderen komen regelmatig terug. Ik doe het niet omwille van het geld.  Dat is niet zo belangrijk. Er is een gezellige en toffe sfeer en iedereen is gemottiveerd om deze kinderen een plezante tijd te bezorgen.”

 

Wat zijn jouw grootste wensen die je gerealiseerd wil zien in Duinen-Heide ? “Ik zou mettertijd kampleider willen worden”, aldus Wout.  “Daarnaast wil ik met veel kampen kunnen mee doen”. “Een eigen heem zou wel welkom zijn omdat je dan een eigen ’tweede thuis’ kan maken”.

 

Hoe zou jij Duinen-Heide in één woord samenvatten ?  Geweldig ! Top ! Megacool ! en do zo verder, …

Redacteur: Jordan R.