Nieuwsbrief 4/2020

Leider in de kijker : Lennert  HIERS

 

lennert_Hiers

Stel je zelf eens even voor ?

Mijn naam is Lennert HIERS.  Ik ben 20 jaar. Ik studeer in Thomas More Hogeschool  te Mechelen voor leerkracht geschiedenis – aardrijkskunde. Ik heb in het middelbaar industriele ICT gevolgd. Dat is iets met computers en programma’s.
In mijn vrije tijd doe ik al jaren aan atletiek bij club ROBA te Betekom. In niet-coronatijd ga ik wekelijks 3 keer trainen.  Maar ook lezen en skieën zijn mijn favoriete hobby’s.

Hoe ben je bij Duinen-Heide terecht gekomen ?

Ik ben bij Duinen-Heide leider geworden op mijn 18de. Daarvoor heb ik nooit gedacht dat leider-zijn op kampen iets voor mij is !
Mijn eerste contact met DUINEN-HEIDE was puur toeval. Ik ben nooit als kind meegegaan op kampen of speelpleinen. Maar wilde dit eens uitproberen. Eerder toevallig kwam ik in contact met Duinen-Heide omdat ze kampen en cursus organiseren in mijn buurt. In de herfstvakantie 2018  heb ik de cursus voor animator gevolgd en de volgende zomer deed ik mijn eerst kamp. In de kerstvakantie 2019 volgde ik de cursus voor hoofdanimator. Ondertussen heb ik al wat kampen achter de rug !

Wat trekt je aan in onze missie ?

Voor mezelf vind ik de sfeer binnen Duinen-Heide zeer fijn. Tevens heb ik de kans om voor de kinderen iets te betekenen en hen onvergetelijk kampen te bezorgen. Ik zet mij graag in om toffe kampen te realiseren, ook al omdat er kansarme kinderen zijn, die anders nooit eens op kamp kunnen. Weg van een moeilijke thuis of eens buiten het leven van een instelling ! Kampen waarbij je 10 dagen 24 uur op 24 uur bij elkaar bent, scheppen een enorme band. Je leert veel mensen kennen !

Soms vind ik wel dat er tussen sommige leiding wat teveel ‘drama’ wordt gemaakt ! We zijn er voor mekaar en voor onze kinderen !

Wat doe jij tijdens de corona-tijd ?

Het is bijzonder spijtig dat zowel het kamp als de cursus zijn afgelast. Uiteraard mogen wij het coronavirus niet doorgeven !  Hopelijk gaat het volgende kamp wel door !
Zelf tracht ik nu in die 2 weken ‘vakantie’ wat lessen voor te bereiden. Elke dag ga ik een eind joggen. Tussendoor lees ik veel en teken ik. Ik houd contact met medestudenten, maar ook met leiding uit de kampen.

Wat zou je op termijn gerealiseerd willen zien ? Ambities ?

Een eigen vast heem vind ik belangrijk. Niet dat afwisseling in kampen een nadeel is want je komt in verschillende locaties met eigen mogelijkheden en bezienswaardigheden. Maar een eigen heem zoals het Sint-pauluscentrum zorgt voor een thuisgevoel.
Minder improvisatie en een betere voorbereiding voor elk kamp. Elk kamp moet zijn eigen hoogtepunt hebben, bijvoorbeeld uitstap naar een bezienswaardigheid, een groot spel, … !

Het is nodig dat ook de leiders elkaar doorheen het jaar en buiten de kampen regelmatig ontmoeten, bijvoorbeeld uitstappen, acties, …
Het is mijn ambitie om instructor te worden en zo mijn steentje bij te dragen.

 Dank je wel Lennert voor jouw getuigenis ! Veel succes ! (nvdr)

Lennert Hiers

redacteur: Marc VN