Nieuwsbrief 5/2020

Leider in de kijker : Thibaut Rul

Stel je eens even voor ?

Mijn naam is Thibaut Rul.  Ik ben 19 jaar.  Ik ga naar school in de school Edugo te Oostakker en volg er de richting voor tuinarchitect. Maar eigenlijk wil ik gaan werken in een winkel of in de evenementensector. Ik houd me bezig met sport en fitness, muziek en ben ook regelmatig DJ.

Sinds 2007 ben ik lid van de KSA van Ledeberg, eerst als deelnemer en sinds 2017 ook als leider bij de 10-12 jarigen. Ik volgde er de cursus animator en een jaar later in 2018 ook dezelfde cursus bij Duinen-Heide.  Als kind ben ik jaar op jaar mee op kamp geweest te Bellefontaine. Dat was dan ook mijn tweede thuis.

Hoe ben je bij Duinen-Heide terecht gekomen ?

Per toeval ! Mijn moeder zocht een kamp en googelde Duinen-Heide. Ze kende ook vrienden, die hun kinderen bij ons op kamp sturen. Ik ben jarenlang als kind meegegaan bij Duinen-Heide. Toen het kon, heb ik vervolgens de cursus gevolgd en doorgegroeid als animator. Ik vind de kampen supertof omdat de leiding grotendeels dezelfde waren en de kinderen ook wisselden. Ik voel mij er bijzonder goed thuis en heb een goede relatie met iedereen.

Wat trekt je aan in onze missie ?

Natuurlijk de verschillende kampen doorheen het jaar. Iedereen is er welkom, geen onderscheid, …Het familiale karakter, iedereen kent iedereen, de vriendschappen van de kinderen en de leidersploegen.

Wat doe jij tijdens de corona-tijd ?

Het is bijzonder vervelend dat de kampen tijdelijk moeten afgezegd worden. Hopelijk kunnen we zeer binnenkort weer opstarten ! Ik denk dat wij allemaal daarop zitten te wachten ! Naast  studies, halftijds digitaal, halftijds op school, ga ik dagelijks lopen en sporten, doe ik thuis aan fitness. Ik tracht zoveel mogelijk contact te houden met vrienden,… Ik blijf elke zaterdag als jeugdleider actief bij de 10-12 jarigen van de KSA.

 Wat zou je op termijn gerealiseerd willen zien ? Ambities ?

Vroeger hadden wij een vaste kampplaats. Dat gaf een bijzonder thuisgevoel en herkenbaar. Ook midden in de bossen en weiden.
De werking met een thema moet beter en konkreter worden uitgewerkt en liefst voor het kamp begint. Ook wat andere, meer speciale activiteiten aanbieden op onze kampen zoals fietsen en sjorren, zoektochten, grote kampspelen met alle groepen samen, uitstappen, …

 

Dank je wel voor jouw getuigenis Thibaut !
Veel succes ! (nvdr)

 

Redacteur: Marc VN