Nieuwsbrief 4/2021

Leider in de kijker : Christophe Dister 

Stel je zelf eens even voor ?

Mijn naam is Christophe Dister. Ik studeer in Karel De Grote Hogeschool  te Antwerpen voor leerkracht geschiedenis–engels. Ik heb in het middelbaar handel gevolgd.
In mijn vrije tijd speel ik op mijn gitaar, kook graag en ga regelmatig skaten en wandelen.


Hoe ben je dan bij Duinen-Heide terecht gekomen ?

Ik ben bij Duinen-Heide leider geworden op mijn 15de. Ik ben nooit als kind mee geweest. Maar Duinen-Heide deed een oproep voor leiding op Facebook en mijn moeder dacht dat dat iets voor mij kon zijn. In de zomer van 2018 heb ik als jeugdleider 2 kampen gedaan zonder cursus.
In de herfstvakantie 2018  heb ik de cursus voor animator gevolgd. Sinds dan heb ik zo’n 12 kampen achter de rug ! Ik wil nu hoofdanimator worden. In het verleden had ik daar geen nood aan omdat ik sowieso graag de kinderen centraal stel.


Wat trekt je aan in onze missie ?

In mijn vakanties doe ik graag mee aan kampen. Ik voel mij bijzonder thuis in Duinen-Heide. Deelnemen als leider op kamp geeft mij een bijzonder goed gevoel. Ik durf er mezelf te zijn, onnozel doen, gek doen tesamen met medeleiding en kinderen, … niemand stelt hierover vragen. Onze kampen zijn mijn uitlaadklep.

Als leider kan ik mij ook inzetten voor kinderen door goede en toffe spelen te organiseren. Deze ervaringen kan ik later ook gebruiken als leerkracht. 
Soms zie je bepaalde leiders op elk kamp en soms kom je elkaar maar een keer tegen, maar het blijft steeds een blij weerzien !


Wat doe jij nu in deze corona-tijd ?

Het is bijzonder spijtig dat na het herfstkamp, het kerstkamp, het krokuskamp en nu nog eens het paaskamp en de cursussen zijn afgelast. Het begint toch wel zeer lang te duren ! Hopelijk gaan de zomerkampen wel door !

Onze lessen gaan nog steeds door met afstandsonderwijs. Als ik niet moet studeren, speel ik gitaar. Maar ik ga ook dikwijls sporten, wandelen of joggen ! Af en toe ga ik ook op stap met een vriend, maar ik tracht mij zeker aan de regels te houden zodat ik niemand besmet !


Wat zou je op termijn gerealiseerd willen zien ? Ambities ?

Mijn doel is om nog een aantal jaar mee op kamp te gaan. Dat kan want als leerkracht heb ik veel vrijetijd. Ook wil ik binnenkort de cursus voor hoofdanimator volgen als de cursus mag  doorgaan.

Meer inspelen op het thema, unieke en meer avontuurlijke activiteiten.

Beste Christophe, dank voor jouw verhaal, enthousiasme en blijvende inzet voor onze vrijwilligersorganisatie !

 

 

Redacteur: Marc VN