Nieuwsbrief 2/2020

Leider in de kijker : Jordan Rodriguez Milis

  • jordan

 

Stel je eens voor ?

Mijn naam is Jordan Rodriguez Milis. Ik ben 22 jaar. Tweelingsbroer van Dylan en broer van Laura en Bryan. Mijn hobby ’s thuis zijn lopen en film kijken. Maar mijn roeping is jeugdleider zijn bij Duinen-Heide. Ik ben nu instructor en kampleider.
Ik ben vorig jaar afgestudeerd in Agro- en Biotechnologie Milieubeheer en ben dus enorm begaan met de natuur en het milieu. Momenteel werk ik voor de KU-Leuven bij de Afdeling bos, natuur en landschap en voor de Dienst archeologie. Ik doe zelf onderzoek naar bosbeheer-methodes, assisteer bij lessen, ondersteun thesis-studenten en ik doe ook archeologisch onderzoek.

Hoe kwam je bij Duinen-Heide terecht ?

Ik ben al 6 jaar actief bij Duinen-Heide. Toen mijn moeder begon met werken, hadden we (ik en mijn twee broers en zus) minder tijd om op vakantie te gaan. Daarom zijn we opzoek gegaan naar een manier om op vakantie te gaan zonder onze ouders. Tijdens onze gehele jeugd werden af en toe kinderen thuis opgevangen waardoor we allemaal wel een affiniteit hadden gekregen voor kinderen. Daardoor kwamen we snel tot het idee om animator te worden. Bij het zoeken naar een geschikte organisatie zijn we toevallig op Duinen-Heide gevallen, en we zijn hier nooit meer weg gegaan.

Ik deed in 2014.mijn animatorcursus in het domein te Bellefontaine en het jaar daarop mijn hoofdanimatorcursus.  Ik heb ook enkele jaren meegedraaid als animator en hoofdleider bij de kleuters en de lage schoolleeftijd op de speelpleinen van de stad Vilvoorde.  Deze ervaring was zeer nuttig. De laatste 2 jaar was ik kampleider met Stefan en nu als eindverantwoordelijke. Wat een uitdaging ! 

Van welk kamp onthoud je een leuke herinnering ?

Kamp 5 in 2019 was een heel kamp met veel toffe herinneringen.  Alles verliep goed en er waren geen problemen. Een aantal leiders uit het vorige kamp bleven nog tijdens het kamp. Toen de bus vertrok begon één leider te wenen en dat sloeg over naar andere animatoren. Uiteindelijk zaten we met 5 naast elkaar te wenen in het leiderslokaal omdat we het kamp zo hard gingen missen.

Wat trekt je aan in Duinen-Heide ?

De grote diversiteit en acceptatie van alle kinderen, om het even vanwaar zij afkomstig zijn. We accepteren iedereen zoals hij/zij is. Ook vind ik het mooi dat we ieder kind een toffe en onvergetelijke vakantie kunnen aanbieden en dat iedereen dit doet op een vrijwillige basis. 

Wat wens je zelf nog te realiseren ?

Aandacht voor de natuur, de bossen, …Ook het groene accent op alle kampen ! In 2019 heb ik mee invulling gegeven aan het jaarthema “Save the world” !  Ik zou graag zien dat Duinen-Heide ook voor de volgende 30 jaar blijft bestaan, kan groeien met meer kinderen, meer animatoren en een professionele aanpak..