Nieuwsbrief 1/2022

Leider in de kijker : Happyday GQIBA

Stel je zelf eens even voor ?

Mijn naam is Happyday, ik ben instructor bij Jeugdvakanties Duinen-Heide. Tevens organiseer ik mee de kampen en cursussen. Op dit moment studeer ik verpleegkunde te Gent. Ik ben nu bezig in mijn derde jaar. Daarvoor heb ik de richting Jeugd en gehandicaptenzorg, orthopedie, gestudeerd. Uiteraard doe ik ook aan allerlei sporten: lopen, squach, snowboarden, maar ook eens een pintje drinken hoort erbij !


Hoe ben je dan bij Duinen-Heide terecht gekomen ?

Mijn moeder zocht een organisatie met avontuurlijke activiteiten. Ze schreef mij op mijn 12 jaar in op het tentenkamp omdat je slaapt in tenten, je eigen potje kookt, dingen doet, die je normaal nooit doet … Sinds dan ben ik jaar op jaar mee geweest op kamp. In 2015 volgde is de cursus voor animator, het jaar nadien werd ik hoofdanimator en in 2017 instructor.

Tot augustus 2017 waren alle kampen in Bellefontaine, maar daarna op verschillende plaatsen in Vlaanderen waarbij Rotselaar de meest belangrijkste is.


Wat trekt je aan in onze missie ?

Duinen-Heide voelt aan als een tweede thuis. Verbondenheid staat volgens mij voor “iedereen steeds opnieuw kansen geven”. Uiteraard moet iedereen daaraan actief meewerken ! Ook al is het kamp soms wat moeilijk, achteraf ervaar je de dankbaarheid en vriendschap van zowel leiding als deelnemers.

Waarom doe ik mee ?

Als kampleider neem ik graag verantwoordelijkheid op kamp. Het is fijn om mee te organiseren zodat activiteiten goed verlopen. Tevens om mijn ervaring te kunnen inzetten tegenover de moni’s. Fijn als je merkt dat mijn opmerkingen helpen ! De leidersgroep is ook een hechte vriendengroep.

Uiteraard wil ik mijn ervaringen doorgeven aan anderen. Het fijne is ook dat onze werking gaat over verschillende generaties van kinderen en vrijwilligers en ook over heel Vlaanderen.

Je bent ook materiaalverantwoordelijke ?

Jazeker, ik stoorde mij omdat ik nooit wist wat materiaal er zoal ter beschikking is. En eigenlijk is dat best veel. Ik weet het omdat ik alles zelf in handen heb gehad en een plaats gaf op de rekken van het magazijn in Tildonk. Wil je weten of we hét hebben, contacteer me !

Ook zoek ik voortdurend naar gerief wat we kunnen gebruiken.

Wat zou je op termijn gerealiseerd willen zien ? Ambities ?

Voor mij moet er eigenlijk niets veranderen. Het is al fijn als Duinen-heide blijft zoals het is. Ik wil ook mijn kinderen en kleinkinderen op kamp zien gaan met die organisatie waarvoor ik mijn best heb gedaan !

Dank je wel Happyday voor je jarenlange inzet en enthousiasme voor onze jeugdorganisatie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Redacteur: Marc VN