Cursus Instructeur Deel2

Wanneer

De eerstvolgende cursus INSTRUCTEUR is gepland in het najaar 2017 en bestaat dan uit 2 modules, samen 50 uur :

  1. het eerste deel gaat door tijdens het Leidersweekend in Heem Heywijck te Sint-Niklaas van vrijdag 22 tot/met zondag 24 september 2017 (15 u.)
  2. het tweede deel gaat door tijdens de Herfstvakantie in heem Roosendael te Sint-Katelijne-Waver van maandag 30 oktober tot/met donderdag 2 november 2017  tot 18 u. (35 u.)

Let op: je moet op beide modules aanwezig zijn om je cursus te laten gelden.

Voor wie:
Een instructeur is een gevormd jeugdleider die zijn kennis en ervaring op een didactische wijze kan overdragen aan anderen. Het competentieprofiel van een instructeur focust op het organiseren van vormingsinitiatieven.
Zie traject instructeur

Waar

Domein Roosendael, Roosendael 5 te 2860 Sint-Katelijne-Waver. tel. 016-29.41.30. We verblijven in het Koetshuis.

We doen een oproep voor car-pooling. Dat wil zeggen dat wie over een auto beschikt andere deelnemers meeneemt naar Bellefontaine. Laat ook weten als je graag zou willen meerijden.  We spreken dan vrijwilligers aan in je buurt. Het minibusje vertrekt vanuit Leuven.

Wat

Als instructeur ben je binnen Jeugdvakanties Duinen-Heide niet alleen “lesgever”. Je kan naast het organiseren en begeleiden van cursussen en de vormingsweekends, nog diverse taken opnemen die eigen zijn aan een landelijke jeugdvereniging, oa. de taak als kampleider, maar ook de promotie en rekrutering, themawerking, socio-culturele activiteiten, de redactie van ons tijdschrijft’, het instructeursweekend en de inspraakdagen, sponsoractiviteiten … De groep van instructeurs vormt de ruggegraat van onze vereniging.

Inschrijven

De deelnameprijs aan de 6-daagse vormingscursus bedraagt 150 euro te storten rekeningnummer IBAN BE96 7895 4232 5705 van Jeugdvakanties Duinen-Heide. Je kan hiervan een groot deel terugkrijgen via de Jeugddienst van je gemeente (zie kortingen)

Je kan ook inschrijven via onze website op www.duinen-heide.be.   Enkele weken voor de aanvang van de cursus ontvang je de laatste praktische afspraken en een afrekening voor het resterende bedrag.