Kampplaats te Bellefontaine

Het jeugdverblijfcentrum DUINEN-HEIDE is gelegen te Bellefontaine.

Waar
Bellefontaine is een deelgemeente van Bièvre, gelegen in de Provincie Namen, langs de steenweg die de steden Dinant en Beauraing met Bouillon verbindt.
Bellefontaine is een klein, typisch Ardeens dorpje waar zo’n 80-tal gezinnen wonen.  Je zit er midden in de ongerepte natuur en bossen. De omgeving is er heuvelachtig met veel weilanden. Enkele beekjes, waaronder dé Bellefontaine, stromen doorheen het dorp. De Semois en de Lesse zijn niet veraf.  De omgeving biedt heel wat mogelijkheden in de natuur.

Omgeving
In de buurt van Bellefontaine liggen de dorpjes Vresse, Gedinne, Monceau, Petit-Fays, Oisy… Ten noorden van Bellefontaine vind je de schilderachtige dorpjes Willerzie, Rienne, … In de onmiddellijke omgeving zijn er tal van bezienswaardigheden te bezoeken. De Semois en de Lesse zijn niet veraf.  Bekende plekjes zijn oa. Recrealle, de steengroeve van Ardoisalle, het kasteel van Bouillon, de kajaks op de Semois, de lokale rommelmarkten en feesten, de Bizonranche, de Milleniumtoren, …
Zeker de moeite om er een daguitstap van te maken.

Het jeugdverblijfcentrum
Het heem is een gerestaureerde hoeve op het vakantiedomein van ca. 3,5 ha. Het biedt plaats aan 53 kinderen. Er is een eetzaal en een volledig ingerichte keuken waar wij voor lekkere en gezonde verse maaltijden zorgen. De slaapkamers zijn ingericht voor 4 tot 6 personen. Daarnaast zijn er sanitaire ruimtes, douches en waszaaltjes. Het centrum beschikt over eigen spellokalen, speelgronden, een weide en bossen.
Het jeugdverblijfcentrum ligt aan de achterkant van de kerk, in het centrum van het dorp.

Het kampeerterrein achter het heem.
Het kampeerterrein met de tipi-tenten bevindt zich achteraan in de speelweide, ter hoogte van de schuur en de kampvuurplaats.

Een briefje schrijven tijdens de kampperiode naar het Jeugdverblijfcentrum te Bellefontaine kan ook:
Jeugdvakanties DUINEN-HEIDE
Tav. (naam kind of leid(st)er)
Village 20 – B-5555 Bellefontaine

GSM Tim G.: 0488/87.77.16