———Onze kampen———

Dit jaar organiseert Jeugdvakanties DUINEN-HEIDE opnieuw 12 kampen van 11 dagen in de zomer en 7 dagen in de andere vakantieperiodes.
Lees hier het programmaboekje 2022  of  download hier het programmaboekje DHFolder 2022

We gaan ook in 2022 verder op tournée doorheen Vlaanderen. Onze kampplaatsen zijn  Sint-Pauluscentrum te Rotselaar en De Brink in Herentals.  Daarnaast is er ook nog een fietskamp doorheen Vlaamse provincies en het tentenkamp voor plus-12-jarigen in het fort van Oelegem.

———Jaarthema———

In 2022 staan al onze kampen in het jaarthema Far West stories

Voor het verhaal van onze themakampen keren we in onze verbeelding terug naar het begin van de jaren 1800 toen kolonisten vanuit de 13 kolonien aan de Oost-kust van Amerika verder naar het westen trokken om zich daar te vestigen en een nieuw leven te beginnen.

We trekken mee in het jaarthema 2022: Far West stories

———Groepsindeling———

Ook dit jaar hebben we op alle kampen minstens een min-12 jarigen en een plus-12 jarigen groep. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zijn er per kamp 2 of 3 leefgroepen, waarvan één de plus12-jarigen

De 6 -11 jarigen
De 6 tot 12-jarigen schrijven in voor een themakamp met een sfeervol eigen verhaal dat de rode draad vormt tussen alle activiteiten. We spelen in de bossen, gaan op stap, spetsen en ravotten in het water, bouwen kampen, trekken op speurtocht, … Het wordt reuze gezellig ! Verkleedkledij is meer dan welkom !

De 12 -16 jarigen
De 12 tot 16-jarigen kruipen in de huid van figuren uit een verhaal van een land, een werelddeel : , …  Je wordt keer op keer op de proef gesteld in sport– en bosspelen, natuurtochten, oriëntatielopen, kaartlezen, exploraties, touwenparcours, klimmen, sjorren, een potje koken, een kampvuur, ravotten  …

 

———Verloren kledij———

Op elk kamp blijft er altijd wel verloren kledij achter. 
Jonge kinderen herkennen vaak hun eigen kledij niet. Markeer daarom je gerief met je naam, initialen of een nummer en steek desnoods een copie van de bagagelijst mee in de valies of rugzak.

Telefoneer ons dus, of stuur ons een e-mailtje waarin je opsomt wat je precies kwijt bent (welk soort kledingstuk, kleur, maat, opdruk, soort stof). Zo kunnen we gericht zoeken.
Laat ons ook weten als je kind vreemde kledij, lakens of andere spullen mee heeft. Zo kunnen we op zoek gaan naar de eigenaar.

Kledij dat gemarkeerd is, kunnen we terugsturen per postpakket.
We houden de verloren kleren bij tot één maand na het kamp. Behalve in de zomervakantie, dan sorteren we alles per kamp en houden we het bij tot eind september.

Voor meer informatie of verdere afspraken kan je terecht op het secretariaat (info@duinen-heide.be) via het telefoonnummer 016-26 17 69 of gsm 0468-20 50 20 !