Kampplaats JVC Roosendael Landhuis

Waar:
Rozendaal (zonder nummer) te 2860 Sint-Katelijne-Waver. Geef Lange Zandstraat 133 in Sint-Katelijne-Waver in op de GPS.
Tel. 015 29 41 30

Omgeving:
Roosendael bevindt zich in Sint-Katelijne-Waver, 5 km ten noorden van Mechelen, op de grens met Walem. Dit domein langs de Grote Nete beslaat circa 17 hectare en is op het Gewestplan ingekleurd als natuurgebied en deels zelfs als natuurreservaat.

Sinds 1967 is het ook een beschermd landschap. Dat alles wordt nog mooier dankzij de aanwezigheid van diverse beschermde monumenten: het zogenaamde Pesthuis (16de eeuw), het Poortgebouw en het Koetshuis (18de eeuw), de IJskelder (vermoedelijk 19de eeuw). De meeste historische gebouwen zijn recent gerestaureerd.

Roosendael is het kruispunt van heel wat toeristische wandel-, fiets- en autoroutes. De Vlaanderenroute, de Stedenroute, de Netelandroute, het Lazaruspad, het Groentepad, het Fietsknooppuntennetwerk, de Groentestreek-autoroute, de Mosterdpotwandeling, het Roosendaelpad… alle (wandel- en fiets-)wegen leiden naar Roosendael.

Sint-Katelijne-Waver en omgeving vormen dé groentestreek van Vlaanderen. Nog een aanrader is het nieuwe groentemuseum ’t Grom.  ’t Grom bevindt zich in de schuren van de historische Midzeelhoeve, ooit een pachthoeve van de abdij Roosendael. En natuurlijk is Roosendael de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Mechelen en omstreken, met onder meer het historische stadscentrum, het Speelgoedmuseum, Planckendael, het provinciaal domein de Nekker of Technopolis maar ook het Sportimonium in Hofstade is de moeite waard om te bezoeken.
Ook andere kunststeden zijn makkelijk bereikbaar vanuit Roosendael: Lier (10 km), Antwerpen (20 km), Leuven of Brussel (30 km).

Het jeugdverblijfcentrum Landhuis:

Het Landhuis werd in 2010 volledig gerenoveerd. Deze ‘villa’ herbergt maximaal 62 personen (in combinatie met het grachthuis 70)

Op de eerste verdieping is een monitorruimte met aanpalende slaapkamer ter beschikking. De groepen beschikken verder over een eetzaal/bar en een grote recreatieve ruimte. Het huis is centraal verwarmd. Op de benedenverdieping kan een houtkachel voor extra warmte en gezelligheid zorgen. De slaapkamers hebben 2 tot 10 éénpersoonsbedden. Alle kamers hebben één of twee lavabo’s. WC’s en douches zijn op elke verdieping voorzien. De volledige benedenverdieping is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Je kan er draadloos

Plattegrond: Landhuis

Roosendael-Landhuis

Print Friendly, PDF & Email