———Onze kampen———

Dit jaar organiseert Jeugdvakanties DUINEN-HEIDE opnieuw 11 kampen van 11 dagen in de zomer en 7 dagen in de andere vakanties.

We gaan ook in 2019 verder op tournée doorheen Vlaanderen. Onze kampplaatsen zijn Roosendael in Sint-Katelijne-Waver, Sint-Pauluscentrum te Rotselaar, De Schildpadhoeve in Retie, Hangaar 35 op De Hoge Rielen in Kasterlee en het Oud Station te Oudenaarde. Het tentenkamp gaat zoals steeds door in het Fort van Oelegem (Ranst).

Ook dit jaar hebben we op alle kampen minstens een min-12 jarigen en een plus-12 jarigen groep. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zijn er per kamp 2 of 3 leefgroepen, waarvan één de plus12-jarigen

De 6 -12 jarigen
De 6 tot 12-jarigen schrijven in voor een themakamp met een sfeervol eigen verhaal dat de rode draad vormt tussen alle activiteiten. We spelen in de bossen, gaan op stap, spetsen en ravotten in het water, bouwen kampen, trekken op speurtocht, … Het wordt reuze gezellig ! Verkleedkledij is meer dan welkom !

De 12 -16 jarigen
De 12 tot 16-jarigen kruipen in de huid van figuren uit een verhaal van een land, een werelddeel : , …  Je wordt keer op keer op de proef gesteld in sport– en bosspelen, natuurtochten, oriëntatielopen, kaartlezen, exploraties, touwenparcours, klimmen, sjorren, een potje koken, een kampvuur, ravotten  …

 

———Verloren kledij———

Op elk kamp blijft er altijd wel verloren kledij achter. 
Jonge kinderen herkennen vaak hun eigen kledij niet. Markeer daarom je gerief met je naam, initialen of een nummer en steek desnoods een copie van de bagagelijst mee in de valies of rugzak.

Telefoneer ons dus, of stuur ons een e-mailtje waarin je opsomt wat je precies kwijt bent (welk soort kledingstuk, kleur, maat, opdruk, soort stof). Zo kunnen we gericht zoeken.
Laat ons ook weten als je kind vreemde kledij, lakens of andere spullen mee heeft. Zo kunnen we op zoek gaan naar de eigenaar.

Kledij dat gemarkeerd is, kunnen we terugsturen per postpakket.
We houden de verloren kleren bij tot één maand na het kamp. Behalve in de zomervakantie, dan sorteren we alles per kamp en houden we het bij tot eind september.

Voor meer informatie of verdere afspraken kan je terecht op het secretariaat (info@duinen-heide.be) via het telefoonnummer 016-26 17 69 of gsm 0468-20 50 20 !

———Jaarthema———

In 2019 kiezen we voor “Save the planet” als verhalend kader voor alle activiteiten.
Voor meer uitleg zie de link het jaarthema.

Print Friendly, PDF & Email