Tentenkamp TTK in Fort van Oelegem

Datum/Tijd
Date(s) - 31/07/2020 - 10/08/2020
Hele dag


ZOMERVAKANTIE


TTK: Tentenkamp: (parallel met 4°kamp)

van vrijdag 31 juli tot maandag 10 augustus 2020 (vanaf 12 jaar) in het Fort van Oelegem te Ranst

Waar: Fort van Oelegem, Goorstraat 14, 2520 Oelegem (Ranst)
GSM : 0488/87.77.16

Deelnamevoorwaarden:
•  Denk aan de corona-maatregelen: zie www.duinen-heide.be/corona

•   De corona-medische fiche ingevuld afgeven aan de opstapplaats.  De deelnemer mag in de laatste 5 dagen voor het kamp niet ziek geweest zijn.
• Breng minstens een afwasbaar mondmasker en een stuk zeep mee.

In 2020 staan al onze kampen in het jaarthema “Leven in het Circus”circus

TTK: Tentenkamp: Circus Harlekino 

Wie droomt er niet van om mee te reizen met een circusfamilie doorheen het land ? Slapen en leven in een woonwagen ? Zich schminken in een clown of verkleden als acrobaat of goochelaar ? Een circusact oefenen ?  Gedurende 11 dagen volgen we samen het leven van deze circusfamilie.

van vrijdag 31 juli tot maandag 10 augustus 2020 (vanaf 12 jaar) in het Fort van Oelegem te Ranst

Op het einde van elk kamp organiseren de kinderen met de leiding een circusoptreden voor alle aanwezigen.
Dit is geen circuskamp.  We gebruiken dit thema als inspiratiebron en bindmiddel bij het verhalend kader voor elk kamp.  Je hoeft het verhaal helemaal niet te kennen, een dosis fantasie is voldoende.

Meebrengen :
We brengen 99% van de tijd in de buitenlucht door, dus beter iets te veel kledij dan te weinig. We slapen niet in het fort zelf, maar in een tentenkamp naast het fort. We slapen in tenten, dus voorzie in een veldbedje met matras, of slaapmatje en breng een slaapzak mee. Opgelet, vergeet je zwempak niet !

Kledij zie bagagelijst kamp
Stevige kledij is uiteraard heel belangrijk. 99% van de tijd brengen we in de buitenlucht door, dus beter iets te veel dan te weinig kledij. Zie onze checklijst voor je bagage

  • Minstens een afwasbaar mondmasker en een stuk zeep.
  • Voldoende schoenen !!! Ook bij goed weer zijn goede, waterdichte schoenen nodig, de grond van het fort is ALTIJD vochtig (ook bij 5 dagen 30° C). Al verschillende jaren merken we dat kinderen vaak te weinig schoenen meebrengen. Schoenen worden op dit kamp snel nat waardoor ze een paar dagen moeten drogen vooraleer ze opnieuw gebruikt kunnen worden. 4 paar schoenen is zeker niet overdreven!
  • Sokken zijn even belangrijk als schoenen. Neem best per dag 2 paar sokken mee zodat je er nooit tekort komt. Een hele dag spelen en stappen met natte sokken is heel ongezond voor je voeten en voor de pret .
  • Een degelijke regenjas of Kway, het Belgische weer is immers onvoorspelbaar.
  • Zowel lange als korte broeken. Vaak lopen we in wilde natuur waar je in korte broek niet door kan.
  • Voldoende t-shirts en truien. Er is geen wasmachine beschikbaar op de kampplaats.
  • 2 keukenhanddoeken

Verder is het heel belangrijk dat alle kampkledij SPEELkledij is. Dure kledij of kledij die niet vuil mag worden zijn onnodig op een tentenkamp. Bij onze activiteiten zal uw kind regelmatig vuil worden, dus enkel kampkledij aub.

Je kan inschrijven via onze website op www.duinen-heide.be. Enkele weken voor de aanvang ontvang je de laatste praktische afspraken en een afrekening voor het resterende bedrag.

Deelname in de kosten : 275 euro (of 250 euro kortingsprijs) (11 dagen) over te schrijven op rekening BE53 7895 5476 5953 van Jeugdvakanties Duinen-Heide. Vermeld als rede: “TTK en naam van het kind”.
Zie voor kortingen

De deelnemers komen in principe met eigen vervoer naar Oelegem.  Zo kan u kennismaken met het fort en de kampplaats, … en krijgt u de kans om de leiding te spreken ! 
We verwachten je op vrijdag 31 juli omstreeks 13:00 uur. Denk eraan dat het tentenkamp dit jaar gelijktijdig loopt met het 4de zomerkamp in De Brink.   Op maandag 10 augustus om 14:00 uur  vertrekken ze  terug naar huis met een koffer vol onvergetelijke avonturen …

Aansluiting met de autocar:
Let wel : Uitzonderlijk kan je op vrijdag 31 juli 2020 mee met de autocar die rijdt naar de kampplaats  te Herentals vanuit Brugge (om 09:00 uur) en Gent Dampoort (om 10:00 uur) en Leuven (om 11:00 uur) komt de kampleiding je ophalen aan de opstapplaats te Berchem (12:00 u.) en brengt je verder tot Oelegem. (we zorgen voor de aansluiting)

Op maandag 10 augustus is er mogelijks aansluiting met de autocar vanuit Herentals tot Berchem (15:00 uur) die doorrijdt naar Leuven (16:00 uur), Gent Dampoort (17:00 uur) en Brugge (18:00 uur.
indien je gebruik wilt maken van de autocar die verder rijdt naar de kampplaats te Herentals, contacteer ons hiervoor zeker een week op voorhand zodat we het vervoer kunnen regelen. De kinderen en hun leiding blijven in een aparte contactenbubbel tijdens de reis.
email ons op: info@duinen-heide.be

IMG_2444

 

Ga naar inschrijving kampen