Fietskamp 2022

ZOMERVAKANTIE: 

Datum : van zondag 10 tot/met woensdag 20 juli 2022.
Plaats vertrek: Berchem Station (parking Borsbeekbrug) omstreeks 11 uur op zondag 10/7/2022.
Plaats aankomst: Gent, Paul De Smet- De Nayer-Park omstreeks 14 uur op woensdag 20/07/2022.

Om het corona-virus buiten onze kampen te houden zijn er momenteel nog hygiëne-maatregelen van kracht. 

In 2022 kiezen we voor het jaarthema “Far West Stories”.
Download hier een extra folder voor het fietskamp.

 
Fietskamp 2022

Dit fietskamp richt zich naar jongeren van 12 t.e.m 18 jaar. Je moet wel wat avontuurlijk en ondernemend zijn !  Hierbij is samenwerking de boodschap!

Deze zomer trekken we er op uit met de fiets voor een tocht van 11 dagen. Via het fietsroutenetwerk doorkruisen we Vlaanderen langs veilige landelijke gebieden en  bezienswaardigheden. We rijden elke dag 40 tot 50 km. We overnachten steeds op een andere locatie: in een heem, in tenten, of zelfs in een boerderij, … 
Sport en spel behoren tot onze dagelijkse activiteiten. We koken ons eigen potje. Uiteraard nemen wij ook de tijd om te rusten. De nadruk ligt op het beleven, het ervaren, het groepsgevoel,.. Een bezemwagen volgt de groep en zorgt voor de veiligheid, de innerlijke mens en al het materiaal !
Aan dit kamp is ook voor jou enige voorbereiding nodig. Neem je deel aan onze fietstocht, dan vragen wij je om je hierop fysiek en mentaal voor te bereiden aan de hand van enkele opdrachten.
Zorg voor een fiets die in orde is. In beperkte mate kunnen we daarbij helpen! Enkele dagen voor de start halen we bij iedereen de fiets en bagage op. Wij vertrekken vanuit Antwerpen en komen 11 dagen later aan te Gent.
Ouders en begeleiders kunnen deze tocht volgen in een gesloten facebookgroep !
Dit fietskamp wordt ongetwijfeld een toffe en geweldige ervaring !

Onze fietsroute ziet eruit als volgt:
Meebrengen
:  zie bagagelijst fietskamp

Opgelet :  We overnachten op diverse plaatsen waaronder jeugdverblijfcentra, heem jeugdbeweging, een camping, privé terrein. Breng dus ook een veldbedje en een slaapzak mee. 
Naast een goed onderhouden fiets heb je nodig : een reserve binnenband, een drinkfles, …
  Als er jongeren zijn die geen eigen fiets hebben dan kan er een fiets gehuurd worden via Duinen-Heide.

Deelname in de kosten :  285 euro of kortingsprijs 250 euro. (11 dagen) over te schrijven op rekening BE53 7895 5476 5953.
Zie ook kortingen

Enkele weken voor de aanvang ontvang je nog de laatste praktische afspraken en een afrekening voor het resterende bedrag.

Ga naar inschrijving kampen